Hva er el-innebandy?

El-innebandy ble innført fra Danmark i 2005, der den kalles el-hockey. Når Norges Bandyforbund tok på seg oppgaven med ansvar for sporten i Norge så ble den omdøpt til el-innebandy. Norges første klubb med et slikt tilbud ble etablert i Akershus idrettskrets hvor Lillestrøm innebandyklubb ble første klubb med et slikt tilbud i Norge.


El-innebandy er en idrett som passer for barn, unge og voksne med store eller mindre funksjonshemninger som muskelsyke, personer med CP og ryggmargsskadde. Dette er en flott sport som gir disse utøverne muligheter til lagspill og det å kunne konkurrere.


Sporten foregår i spesialbygde, elektriske kjelker. Det stiller store krav til spillerens kjøreegenskaper da den styres med joystick. Utøverne som daglig bruker en type elektrisk rullestol vil ha en klar fordel, men det er ikke noe krav. Utøvere med reaksjonsevner og godt overblikk over spillet vil raskt se at han/hun får ballkontroll og dermed stor glede av spillet. Kjelkene kan stilles inn på forskjellig fart og på det meste kjøre i 15 km/t. Kjelkene er bygget slik at det sitter et fast kryss foran på kjelken som fungerer som kølleblad. Dette er av plast/plexiglass og det er dette som styrer ballen. Men det sitter helt fast, så det er kjelkens bevegelser som gir både retning og fart på ballen. Det er utøverens taktiske egenskaper kombinert med bruk av joystick som gjør spillet så fascinerende.


Kjelkene importeres til Norge av Handinor eller Handi Products. Den kan tilpasses hver enkelte utøver. Dersom en utøver har behov for mye tilpasning vil det være mulig å få tilrettelagt dette. Her vil det være individuelle behov som prøves samtidig som muligheter for å utøve sporten vil være avgjørende. Dette vil gi disse utøverne en bedre sittestilling slik at de har større utbytte av sporten. Når det skal søkes på egen kjelke, søkes det gjennom hjelpemiddelsentralen i det fylket man bor. Det er utprøving på vanlig måte som ved andre hjelpemidler. Kjelken er et spesialhjelpemiddel som går under kategorien innebandykjelke.

VÅRE SPONSORER

Kontakt oss:Tlf: 91 33 92 36, e-post: kimedvardsen@hotmail.no eller bare møt opp i Kongerødhallen på Klyve!

© Copyright. All Rights Reserved.